Blogberichten

Wandeling Peutiebos

We kregen veel positieve feedback op de te-gekke-bomenwandeling en het zoekspel “Red Peutie van de bladluizen”. Daarom besloten we jullie te verwennen met nog een spel 🙂

Wie gaat wandelen in Peutiebos, een natuurgebied dat beheerd wordt door Natuurpunt MaViSt, kan nu zijn kinderen aan het zoeken zetten met een interactief spel tijdens de wandeling.
Let op: deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.
Je vertrekt aan de Leuvensesteenweg in Vilvoorde.
Daar start je het spel dat je via deze link kan vinden: SPEL PEUTIEBOS

Wat meer info over Peutiebos? Deze info vind je op de website van Natuurpunt:
Natuurpunt opende dit wandelpad eind augustus 2019. Het leerpad kwam tot stand samen met de leerlingen van de Vilvoordse basisschool De Doening, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, de stad Vilvoorde en de gemeente Machelen. Het pad ontsluit het gebied en brengt de wandelaars langs de Trawoolbeek, enkele poeltjes en door het bos tot aan het waterbekken dat aangelegd werd rond de eeuwwisseling.
Vroeger waren het er nog voetbalvelden, maar vandaag is het gebied dankzij intensief beheer uitgegroeid tot waardevolle natuur.
Door het intensief maaien van de oevers wordt de vegetatie diverser en aan de randen van het open water heeft zich een rijke rietgordel ontwikkeld. Van op de bank aan dit bekken kan men de reiger, wilde eenden en met wat geluk de ijsvogel aanschouwen.