Over ons

Lize, Stan, Lore, Daniella en Ivo.

Alles begon in ons gezin van 5: Alle vijf zijn we fan van de natuur en alles wat erbij komt kijken. We houden ervan om mensen bij elkaar te brengen, liefst in de natuur. We dromen al een tijdje van een duurzame natuurbelevingshoeve met natuureducatie in een ruime context.

Samen hebben we The HEDGE opgericht. The Hedge staat voor  Huis – Educatief, Duurzaam, Groen en Energiek. We organiseren met The HEDGE  gevarieerde activiteiten waar mensen elkaar  ontmoeten en dichter bij de natuur komen. We hebben extra aandacht voor kinderen en jongeren. 

We willen ook netwerken opstarten – samen met onze partners – waar duurzaamheid, milieu en de technologie hand in hand gaan.

Daniella Kegels (°1977)

Ik gaf 24 jaar les in basisschool de Knipoog in Vilvoorde en leidde het groene team dat voor de vergroening van de speelplaats zorgde. Benieuwd naar die groene speelplaats? Kijk op de MOS-blog van De Knipoog    
Om meer tijd in The Hedge te kunnen steken en een programma voor scholen uit te werken, geef ik vanaf september 2024 nog halftijds les in Mechelen.

Samen met mijn echtgenoot Ivo volgde ik de opleiding “hoevetoerisme” bij het NAC (nationaal agrarisch centrum).
Mijn pluspuntjes: ik ben een bezige bij, creatief in het uitwerken van ideeën en ik draag een sterke educatieve rugzak mee.

Ivo Janssens (°1970)

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de publieke en private sector voornamelijk in opleiding en in sales.
Ik was jaren actief en voorzitter van Natuurpunt MaViSt, lid van de raad van bestuur en penningmeester in het dagelijks bestuur van het Regionaal Landschap Brabantse Kouters. In Vilvoorde was ik lid van de milieuraad, de Gecoro en de mobiliteitsraad.
Sinds onze verhuis naar Bonheiden eind 2023 leg ik nieuwe contacten met groene organisaties in de buurt van Bonheiden en Mechelen.
Mijn sterke punten: ik kan goed netwerken, geboeid door de natuur en door duurzaamheid, heb een koksdiploma, ik heb een heel realistische kijk op de dingen maar durf toch “groots” te dromen.

Samen hebben we 3 kinderen:

Lize Janssens (°1998): Ik geef les in het stedelijk onderwijs in Vilvoorde, ik was hoofdmonitrice bij Multimove en de sportkampen van de Stad Vilvoorde in Hazeweide.

Lore Janssens (°2001): Ik volgde natuur- en groentechnische wetenschappen in tuinbouwschool Horteco en ik geef daar nu les als leerkracht biologie, aardrijkskunde en tools for life. Ik was monitrice bij Multimove en werkte als hoofdmonitrice op de sportkampen in Hazeweide. In Vilvoorde sportte ik bij boogschuttersclub Willem Tell en was ik zeer actief als toneelspeler en organisator bij de theateractiviteiten van jongerengroep “JKG Element”.

Stan Janssens (°2008): Ik studeer in de tuinbouwschool Horteco en ik ben fan van wiskunde en wetenschap en ik speel tafeltennis bij TTK Vilvo.