Ontstaan, heden en toekomst

 

Hoe het in 2019 begon…

In 2019 kocht stad Vilvoorde de oude militaire terreinen van de Asiat en startte The Hedge als “stadsmaker”. Om makkelijk activiteiten te kunnen organiseren, richtten we The Hedge vzw op in maart 2019. We werkten mee aan de fantastische “Zomer van Asiat”.
We begonnen dus heel klein in Vilvoorde met twee natuurkampen (20 kinderen per week), een weekend pop-up-bar, een Korte Keten Boerenmarkt met grote lokale BBQ en elke week een wandeling of fietstocht met een groen karakter.

We groeiden elk jaar: er kwamen meer kampen bij, de vraag kwam of wij ook workshops deden en verschillende wandelingen en fietstochten stonden op het programma. In de zomer van 2023 werden zelfs 140 kinderen ingeschreven voor onze kampen, verspreid over vier weken.

Het werd een droom om een Beleefhoeve te starten en de zoektocht duurde toch wel even…
In november 2023 verhuizen we eindelijk naar ons eigen plekje in Bonheiden…

En nu dan? Op naar 2024…

In Beleefhoeve The Hedge in Bonheiden ben je welkom vanaf 2024!
Je kan er de natuur beleven en er duurzaam mee leren omgaan.
We vonden onze droomplek met een polyvalente ruimte binnen met een aparte keuken. Deze ruimte gebruiken we voor de workshops en de kampen maar ook voor infomomenten, lezingen en cursussen rond duurzaamheid, natuur en milieu, …

Buiten kan je genieten van 2 ha natuur. De grote groene weide krijgt binnenkort een upgrade met een hoogstamboomgaard, een voedselbos, een speelbosje, hoog gras, een bloesemboog, een bloemenweide, een wilgenhut, een blotevoetenpad, een plek om kampjes te bouwen, … En natuurlijk komt er ook een moestuin!

En in de toekomst?
Een beleefbar, een bakoven en een verkooppunt voor lokale producten

We dromen nog verder… Misschien komt er wel een zomerbar of een permanente “beleefbar” waar fietsers, wandelaars, natuurliefhebbers en mensen uit de buurt die ons bezoeken tot rust kunnen komen met een hapje en drankje voor een gezellig samenzijn. 

Zodra we opbrengst hebben van het voedselbos en de boomgaard, willen we zeker ook een verkooppunt voor de Korte Keten organiseren ism boeren uit de buurt. We vinden het altijd fijn en het is trouwens ook goed voor milieu en klimaat als we producten kopen uit eigen streek.