Speelweken

Speelweek natuurbeleving
Hou je van waterdiertjes, vogels, kriebelbeestjes en paardenbloemen?
Wil je mee op ontdekking gaan in de natuur?
Dan zijn onze educatieve natuurbelevingsweken echt iets voor jou! We houden het gezellig in kleine groepjes en zijn met minstens vier ervaren begeleiders. 

Wanneer?

Voor 4- tot 8-jarigen “kleine avonturiers” – geboortejaar 2015 tem 2019 organiseren we drie weken natuurkamp:
– Van 3 tem 7 juli 2023 – 5 dagen => HIER INSCHRIJVEN
– Van 10 tem 14 juli 2023 – 5 dagen => HIER INSCHRIJVEN
– Van 17 tem 20 juli 2023 – 4 dagen => HIER INSCHRIJVEN

Voor 6+ “grote avonturiers” die al kunnen lezen – geboortejaar 2010 tem 2016 is er 1 week natuurkamp:
– Van 24 tem 28 juli 2023 – 5 dagen => HIER INSCHRIJVEN

Inschrijven? Voor wie?

Inschrijven kan vanaf 6 januari op deze website.

Kleuters vanaf geboortejaar 2019 kunnen op kamp komen. Uitzonderingen zijn mogelijk voor broertjes of zusjes die een jaartje jonger of ouder zijn om beide kinderen in één week in te schrijven. Stuur ons een mailtje en we bekijken wat kan. Omdat we heel veel buiten zijn en niet altijd een wc in de buurt hebben, moet je kleuter echt zindelijk zijn.  
Met de kleine ontdekkers van 4 tot 8 jaar spelen we educatieve spelletjes in de natuur en ontdekken we welke diertjes er allemaal leven in de buurt.  Met de grote avonturiers (6+) spelen we spelletjes in en over de natuur, leren we ook heel wat bij en trekken we een dagje naar een echt natuurgebied.

De activiteiten lijken elk jaar wel een beetje op elkaar, maar toch zijn ze elk jaar anders. Sommige dingen komen terug in nieuwe spelletjes. Ook de 3 kampen voor de jongste deelnemers zijn verschillend. Heb je veel opvang nodig, dan mag je kind zeker meer dan één weekje komen 🙂

We gaan tot maximaal 10 kinderen per begeleider die we verdelen in groepjes. Die groepen kunnen wisselen naar gelang de activiteiten volgens leeftijd of interesse. De begeleiders tijdens onze kampjes hebben een diploma in het onderwijs, volgden een animatorcursus of studeren in een pedagogische richting. 

Onze activiteiten starten om 9 uur en eindigen rond 16 uur. We voorzien een “gezellig en beestig” opvangplekje vanaf 8.15 uur ’s morgens en na de activiteiten tot 17.00 uur.

Samenwerking
Bij het realiseren van onze kampjes werken we samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters.
Zij bieden ons extra materiaal en ondersteuning. Meer weten? Klik hier => Brabantse Kouters.

Waar?
Tot we een eigen stekje hebben, gaan de kampen door in de stedelijke basisschool de Oase in Vilvoorde met steun van de stad Vilvoorde. SB De Oase – De Bavaylei 130 – 1800 Vilvoorde.

Coronamaatregelen
Onze activiteiten gaan zoveel mogelijk door in open lucht.
Verder zijn er maximum 40 inschrijvingen in onze bubbel en moet je inschrijven voor heel de week.  Uiteraard passen we de richtlijnen die door de overheid worden opgelegd nauwlettend toe en hebben we extra aandacht voor handen wassen en laten we geen zieke kindjes toe.

Hoe inschrijven?

Enkel via deze website!
LEt op: Je inschrijving is pas definitief als ook het juiste bedrag is overgeschreven op het rekeningnummer van The Hedge vzw: BE 25 9733 6417 1982
Noteer voornaam + naam van het kind + periode als mededeling

Benieuw wat we allemaal doen? Bekijk ons promofilmpje met de leukste foto’s van 2022 🙂