Speelweken

Speelweek natuurbeleving
Hou je van waterdiertjes, vogels, kriebelbeestjes en paardenbloemen?
Wil je mee op ontdekking gaan in de natuur?
Dan zijn onze educatieve natuurbelevingsweken echt iets voor jou! We houden het gezellig in kleine groepjes en zijn met minstens vier ervaren begeleiders. Meteen inschrijven? Klik hier:

kamp 1 van 18 t.e.m. 22 juli 2022 (4 dagen) voor geboortejaar 2018 t.e.m. 2015 (dus 4- tot 7-jarigen)

kamp 2 van 25 t.e.m. 29 juli 2022 (5 dagen) voor geboortejaar 2015 t.e.m. 2008 (dus 6+ jarigen)

kamp 3 van 1 t.e.m. 5 augustus 2022 (5 dagen) voor geboortejaar 2018 t.e.m. 2015 (dus 4- tot 7-jarigen)

Inschrijven? Voor wie?

Kleuters vanaf geboortejaar 2018 kunnen op kamp komen. Omdat we heel veel buiten zijn en niet altijd een wc in de buurt hebben, moet je kleuter helemaal zindelijk zijn.  Is je kleuter geboren in 2019 en heeft hij of zij een grotere broer of zus die ook op kamp komt, dan bekijken we graag of we een uitzondering kunnen maken.
Met de kleine ontdekkers van 4 tot 7 jaar spelen we educatieve spelletjes in de natuur en ontdekken we welke diertjes er allemaal leven in de buurt. 
Met de grote avonturiers (6+) spelen we spelletjes in en over de natuur, leren we ook heel wat bij en trekken we een dagje naar een echt natuurgebied.

De activiteiten lijken elk jaar wel een beetje op elkaar, maar toch zijn ze elk jaar anders. Sommige dingen komen terug in nieuwe spelletjes. Ook de 2 kampen voor de jongste deelnemers zijn verschillend. Heb je veel opvang nodig, dan mag je kind zeker twee weken komen 🙂

We gaan tot maximaal 40 kinderen per kamp die we verdelen in kleinere groepjes. Die groepen kunnen wisselen naar gelang de activiteiten volgens leeftijd of interesse. De begeleiders tijdens onze kampjes hebben een diploma in het onderwijs, volgden een animatorcursus of studeren in een pedagogische richting. 

Onze activiteiten starten om 9 uur en eindigen rond 16 uur. We voorzien een “gezellig en beestig” opvangplekje vanaf 8.15 uur ’s morgens en na de activiteiten tot 17.00 uur.

Samenwerking
Bij het realiseren van onze kampjes werken we samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters.
Zij bieden ons extra materiaal en ondersteuning. Meer weten? Klik hier => Brabantse Kouters.

Waar?
Tot we een eigen stekje hebben, gaan de kampen door in de stedelijke basisschool de Oase in Vilvoorde met steun van de stad Vilvoorde. SB De Oase – De Bavaylei 130 – 1800 Vilvoorde.

Coronamaatregelen
Onze activiteiten gaan zoveel mogelijk door in open lucht.
Verder zijn er maximum 40 inschrijvingen in onze bubbel en moet je inschrijven voor heel de week.  Uiteraard passen we de richtlijnen die door de overheid worden opgelegd nauwlettend toe en hebben we extra aandacht voor handen wassen en laten we geen zieke kindjes toe.

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen zijn gestart, de linken staan boven op deze pagina.

Je inschrijving is pas definitief als ook het juiste bedrag is overgeschreven op het rekeningnummer van The Hedge vzw: BE 25 9733 6417 1982
Noteer voornaam + naam van het kind + periode als mededeling