Speelweken

Educatieve natuurkampen
Hou je van waterdiertjes, vogels, kriebelbeestjes en paardenbloemen?
Wil je mee op ontdekking gaan in de natuur?
Dan zijn onze educatieve natuurbelevingsweken echt iets voor jou! We houden het gezellig in kleine groepjes en zijn met minstens één ervaren begeleider per tien kinderen. 

Wanneer?

De kampjes van 2023 zijn helaas voorbij. Begin januari komen de nieuwe data en locaties op onze website. Wil je meteen op de hoogte zijn? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Inschrijven? Voor wie?

Inschrijven voor een kamp in 2024 kan vanaf begin januari.

Kleuters vanaf geboortejaar 2020 en kinderen uit de lagere school kunnen op kamp komen. Omdat we heel veel buiten zijn en niet altijd een wc in de buurt hebben, moet je kleuter echt zindelijk zijn.  
Met de kleine ontdekkers spelen we educatieve spelletjes in de natuur en ontdekken we welke diertjes er allemaal leven in de buurt.  Met de grotere avonturiers spelen we spelletjes in en over de natuur, leren we ook heel wat bij en trekken we een dagje naar een echt natuurgebied.

De activiteiten lijken elk jaar wel een beetje op elkaar, maar toch zijn ze elk jaar anders. Sommige dingen komen terug in nieuwe spelletjes. Elke week zit anders in elkaar en draait rond een thema. Heb je veel opvang nodig, dan mag je kind zeker meer dan één weekje komen 🙂

We gaan tot maximaal 10 kinderen per begeleider die we verdelen in groepjes. Die groepen kunnen wisselen naar gelang de activiteiten volgens leeftijd of interesse. De begeleiders tijdens onze kampjes hebben een diploma in het onderwijs, volgden een animatorcursus of studeren in een pedagogische richting. 

Onze activiteiten starten om 9 uur en eindigen rond 16 uur. We voorzien een “gezellig en beestig” opvangplekje vanaf 8.15 uur ’s morgens en na de activiteiten tot 17.00 uur.

Samenwerking
Bij het realiseren van onze kampjes in Vilvoorde, werken we samen met stad Vilvoorde en met Regionaal Landschap Brabantse Kouters. Zij bieden ons extra materiaal en ondersteuning. Meer weten? Klik hier => Brabantse Kouters.

Waar?
De kampen in Vilvoorde gaan door in de stedelijke basisschool de Oase in Vilvoorde met steun van de stad Vilvoorde. SB De Oase – De Bavaylei 130 – 1800 Vilvoorde.
De kampen in Bonheiden doen we in onze eigen grote, groene tuin 🙂

Inschrijven?

We plaatsen een link op deze pagina zodra je kan inschrijven.
Let op: Je inschrijving is pas definitief als ook het juiste bedrag is overgeschreven op het rekeningnummer van The Hedge vzw: BE 25 9733 6417 1982
Noteer voornaam + naam van het kind + periode als mededeling

Benieuwd wat we allemaal doen? Bekijk ons promofilmpje: