The Hedge

Monitoren gezocht!

The Hedge zoekt enthousiaste monitoren voor deze zomer!
Ben jij 17 en wil jij graag een weekje mee een kamp begeleiden voor 4- tot 8-jarigen of 6- tot 13-jarigen?

Vereisten?
Je hebt een hart voor de natuur, je wil mee natuuractiviteiten uitwerken én je kan goed met kinderen omgaan.
Pluspuntjes: animatorcursus, pedagogische studies of een richting met natuur of milieu volgen.

Stel jezelf voor met een korte motivatie en stuur je sollicitatie naar info@thehedge.be

Natuurkampen 2023

Heb jij meegedaan met onze natuurkampen in 2022? Ze waren super! Door het grote succes van vorig jaar, plannen we in 2023 een weekje extra voor de jongere kinderen, dus in totaal zijn er deze zomer maar liefst 4 natuurkampen met The Hedge. Wij kijken er al naar uit 🙂

Voor “kleine avonturiers” – geboortejaar 2015 tem 2019 organiseren we drie weken natuurkamp:
– Van 3 tem 7 juli 2023 – 5 dagen
– Van 10 tem 14 juli 2023 – 5 dagen
– Van 17 tem 20 juli 2023 – 4 dagen

Voor “grote avonturiers” die al kunnen lezen – geboortejaar 2010 tem 2016 is er 1 week natuurkamp:
– Van 24 tem 28 juli 2023 – 5 dagen

Inschrijven kan vanaf januari via onze website. Uitzonderingen zijn mogelijk voor broertjes of zusjes die een jaartje jonger of ouder zijn om beide kinderen in één week in te schrijven. Stuur ons een mailtje en we bekijken wat kan.

Wij kijken uit naar de kampjes!

Onderzoeken wat er leeft in het water, onder de bomen, in het gras, onder een steen, … ?
We gaan het weer allemaal doen de komende weken.

In de week van 18 t.e.m. 22 juli en de week van 1 t.e.m. 5 augustus kunnen de kleinste avonturiers met ons op stap. We spelen spelletjes rond kriebeldiertjes, bekijken deze met loeppotjes en ontdekken heel wat leven in de natuur. Zoek je nog een kampje voor je 4- tot 8-jarige natuurverkenner? Het laatste plekje in de week van 18 juli lonkt. De week in augustus is al een hele tijd volzet. We verdelen de groepjes zodat je samen zit met je vriendjes en vriendinnetjes, of broer en zus.

Van 25 t.e.m. 29 juli onderzoeken we de natuur en zijn de acitviteiten wat ingewikkelder. We maken dan groepjes per leeftijd met aangepaste onderzoeksvragen. Ben je 6 of ga je naar het eerste leerjaar, dan kan je nog inschrijven. Hier zijn nog enkele plekjes vrij. Natuurlijk spelen we ook heel wat spelletjes rond een groen thema.
Geef jij het beste van jezelf in het bijenstuifmeelspel? Kan jij bij het loopkwartet de juiste kaartjes pakken van de levensloop van een vlinder? Ken jij de meeste dierenweetjes of gok je goed bij het hoger-lager-spel?

Alle 6-tot 14-jarigen met interesse voor de natuur zijn welkom! Schrijf snel nog in voor dit leuke kamp:
www.thehedge.be/speelweken

Proximity Campagne

In het klimaatplan van Vilvoorde streven we met The Hedge mee naar een stad die op termijn geen impact meer heeft op het klimaat én die klaar is voor de veranderingen die ons staan te wachten. Dit zijn enorme uitdagingen, maar ook enorme kansen om te groeien naar groenere, gezondere en veiligere stad voor iedereen.

In dit kader dienden we met The Hedge een dossier in met als titel “Educatie @ The Hedge”
Samen met Pauline van Saamo werden we laureaat en mochten we op 16 maart onze cheque in ontvangst nemen.
The Hedge scoorde heel hoog bij de jury met het originele concept om natuurkampen te organiseren in een stedelijke omgeving. Dat onze kampjes veel aantrek hebben, daar zijn we heel blij mee!
De 8258 euro die we aan subsidies krijgen, zullen we gebruiken voor de aankoop van educatief materiaal zodat we niet altijd alles overal moeten lenen en zelf een gevarieerd gamma aan natuurgerelateerde spelletjes, schepnetjes, loeppotjes, verrekijkers, … kunnen aankopen om de natuur te exploreren tijdens onze kampen en workshops.

Er verscheen ook een artikel in Het Laatste Nieuws. Benieuwd? Wil je het lezen? KLIK HIER voor het ARTIKEL

Natuurnamiddag voor Boekenstoet

Vandaag mocht The Hedge mee zorgen voor een fijne activiteit in het kader van Boekenstoet.
Meer dan 20 vrijwilligers lazen gedurende het jaar een 10-tal keer voor bij kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Na een eerste kennismaking in de Bib doen ze een aantal activiteiten samen waarbij boekjes aan bod komen.

The Hedge zorgde voor een namiddagactiviteit in Basisschool De Knipoog met heel wat boekjes rond het thema natuur met telkens een opdracht die ze konden uitvoeren. De kinderen en vrijwilligers hadden heel wat leesplezier en maakten kennis met The Hedge.

Zon en zomerkampen…

In putje winter is het fijn om al uit te kijken naar warmere tijden 😉 We zijn heel blij dat jullie zo massaal inschrijven voor de kampjes van The Hedge. De inschrijvingen zijn nog maar één weekje open en onze kampjes zijn al halfvol. Dat kan alleen… met een fijne achterban en trouwe fans die elk jaar opnieuw komen en mond-aan-mond-reclame maken bij vriendjes en vriendinnetjes. Daarom: dankjewel!

De flyer is ook klaar. Die kunnen we vanaf nu ook uitdelen 🙂

Inschrijven voor de kampen in 2022!

Hou je van waterdiertjes, vogels, kriebelbeestjes en paardenbloemen?
Wil je mee op ontdekking gaan in de natuur? Dan zijn onze educatieve natuurbelevingsweken echt iets voor jou! We houden het gezellig in kleine groepjes en zijn met minstens vier ervaren begeleiders. 

Klik HIER voor alle uitleg en info op de pagina SPEELWEKEN.

Meteen inschrijven? Klik hier:

kamp 1 van 18 t.e.m. 22 juli 2022 (4 dagen) voor geboortejaar 2018 t.e.m. 2015 (dus 4- tot 7-jarigen)

kamp 2 van 25 t.e.m. 29 juli 2022 (5 dagen) voor geboortejaar 2015 t.e.m. 2008 (dus 6+ jarigen)

kamp 3 van 1 t.e.m. 5 augustus 2022 (5 dagen) voor geboortejaar 2018 t.e.m. 2015 (dus 4- tot 7-jarigen)